Gepard Kid Seta Tweed

85,00 kr.

-
+

Sammensætning: 70 % Kid Mohair 30 % shappe Silke

Anbefalet pind: 3-5,5

Angivet strikkefasthed 10 x 10 cm: 18-27 masker / 23-36 pinde

Løbelængde pr. 25 g: 210 m

Vask: Vaskes i hånden ved 20 C

Beskrivelse

Kid Seta Tweed fra Gepard Garn er et virkelig lækkert silk-mohair-garn med en unik farveeffekt.
Kid Seta Tweed består af 3-4 forskellige farver mohair, der håndblandes, for at opnå den særlige effekt hvor farverne optræder irregulært i spindingen, og dermed opstår det smukke diskrete farvespil i garnet.
Hele spindeprocessen af Kid Seta Tweed er langt mere arbejdskrævende end ved vanligt ensfarvet mohair.
Fordi de forskellige farver af mohair blandes med håndkraft, kan der på de forskellige spindepartier være farveforskel.

Kid Seta tweed består af 30 % schappe silke, der giver det glans og blødhed, mens de 70% extra fine kid mohair giver en god fylde.
Den mohair, der anvendes i Gepards Mohair-garner kommer fra de 3 samme farme i Sydafrika, hvor der tages hensyn til både dyrene og menneskene, der arbejder i produktionen.
Det er en grundlæggende krav hos Gepard Garn, at produktionen af deres garner er etisk forsvarlige, og det er årsagen til at Kreativiteket forhandler deres garner.
Mohairen er af rigitg god kvalitet, det er lange bløde fibre, der holder sig i tråden, følder minimalt og forbliver fyldig, selv efter mange vaske.

Måske er der i virkeligheden slet ikke så meget “tweed” i det her garn, men mere et helt fantastisk changement af farver: Og det giver et meget smukt udtryk, der ikke bliver “plettet” eller laver “pooling” som håndfarvet garn kan gøre. Alligevel giver en fornemmelse af håndfarvet garn, og det eftertragtede diskrete farvespil kan tilføres strikketøjet med Kid Seta Tweed.
Kid Seta Tweed kan meget fint strikkes sammen med andre garner som følgetråd, for at gøre disse super lette og luftige.
I og med Kid Seta Tweed er spundet af flere forskellige farver, er det også lettere at parre sammen med andet garn. Det udvisker forskel i farvenuancer.

Kid Seta Tweed kan også som følgetråd med garn der er håndfarvet, netop med den fordel at farverne changerer, og dermed ikke dæmper udtrykket af håndfarvet garn.
Og kan bruges som alternativ til andre silk-mohair-garner, da strikkefasthed og løbelængde er tilsvarende de fleste andre silk-mohair.
Søger du et alternativ til Gepard Kid Seta Tweed foreslår jeg CaMaRose Midnatssol, der også har et meleret udtryk, dog uden at changere mellem flere farver.

Lignende produkter